HÖR NI OSS NU SHL?

shl - oh

Sedan SHL bildades har kommunikationen från centralt håll till de trogna supportrarna ute i landet varit i princip obefintlig. Några av de beslut som tagits har varit särskilt ogenomtänkta och orsakat stora protester på landets ståplatsläktare.

Vi är medvetna om att SHL som centralorganisation gör en hel del bra saker för klubbarna i ligan, men detta överskuggas tyvärr av de saker man gör mindre bra.

Därför vill vi nu bjuda in till dialog och har en bruttolista på punkter vi skulle vilja ändra på.

  • SHL bör sluta lägga sig i klubbarnas profilering.
    Hur klubbens matchställ, souvenirer, matcharrangemang och övrig profilering ser ut bör vara helt upp till klubbarna att bestämma. SHL kan finnas med som stöd till de klubbar som anser sig behöva det. Ligan mår bra av att ha klubbar som sticker ut, i andra änden skulle ligan må sämre av att likriktas.
  • SHL bör ha en direkt dialog med fansen.
    Att en liga som omsätter så stora belopp som SHL gör inte har någon som är supporteransvarig är inte acceptabelt. HockeyAllsvenskan har i flera säsonger, med betydligt mindre resurser, klarat av att hålla en kontinuerlig dialog med sina supporterklubbar. Argumentet att supportrarna får ta sina frågor direkt med sin klubb som sedan ska ta dessa vidare centralt faller på sin egen orimlighet. Det blir för många mellanhänder och risken att en dialog som skulle gynna både läktarna och ligan förvrängs på vägen är för stor.
  • Inför SLO enligt UEFAs regelverk
    Fotbollsallsvenskans klubbar jobbar redan med Supporter Liaison Officer. Detta är sedan 2012 ett krav från UEFA för att få delta i spel i Europa. Tillika ska det finnas en nationell samordnare. Systemet har sedan början av nittiotalet varit en stor del i den positiva utvecklingen läktarkulturen har haft runt fotbollen inte minst i Tyskland. Detta är något SHL bör ta efter redan till nästa säsong och ett ypperligt sätt för ligan att hålla dialogen med de aktiva supportrarna vid liv.

Det finns många ytterligare punkter vi vill diskutera med SHL. Bland annat bemötandet av bortasupportrar som minst sagt varierar runt om i landet. Vi är övertygade om att en konstruktiv dialog för att främja en positiv läktarkultur är det bästa för SHL.

Ni har pucken – hör ni oss nu SHL?

Leksand Superstars – leksand@superstars.nu
Leksand Tifo Crew – info@leksandtifocrew.com

shl - banderoller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>